top of page

Repertoirestatistik for 2015/16, 2016/17 og 2017/18

for danske symfoniorkestre, operaer, ensembler og musikfestivaler

Skærmbillede 2024-03-11 214553.png

Udgivelsesdato: 4/10-2018
Udført af: Dansk Komponistforening
Rekvireret af: Edition Wilhelm Hansen, Musikforlæggerne i Danmark, Dansk Komponistforening, Edition S og Dacapo Records, Snyk (nu Art Music Denmark)

Finansieret af: Dansk Komponistforening, Musikforlæggerne i Danmark, Koda Kultur


 

Få her overblikket over den musik, der bliver spillet i danske symfoniorkestre, operaer, ensembler og på musikfestivaler.

Repertoirestatistikken for det klassiske musikliv og lydkunsten i Danmark er en omfattende statistik, der synliggør, hvilken musik der bliver spillet rundt om i de danske koncertsale, operahuse og på festivaler, og hvad forholdet er mellem musik skrevet af forskellige køn, ny og ældre musik, samt dansk og udenlandsk musik.

Statistikken viser med al tydelighed, at jo mere ny musik et orkester, en opera, et ensemble eller en festival har på programmet, desto bedre balance mellem køn i repertoiret. Det er et enkelt og konkret greb, der ikke kun gavner kønsbalancen; det sikrer samtidig udviklingen af vor tids musikhistorie og giver publikum nutidige perspektiver på den tid, vi lever i, der resonerer på en anden måde, end den historiske musik.

Partnere: Dansk Komponistforening, Art Music Denmark, Edition Wilhelm Hansen, Edition·S, Musikforlæggerne i Danmark og Koda.

bottom of page