top of page

Repertoirestatistik for 2018/19 og 2019/2020

for danske symfoniorkestre, operaer, ensembler og musikfestivaler

Skærmbillede 2024-03-11 214950.png

Udgivelsesdato: 31/5-2021
Udført af: Dansk Komponistforening
Rekvireret af: Edition Wilhelm Hansen, Musikforlæggerne i Danmark, Dansk Komponistforening, Edition S og Dacapo Records, Art Music Denmark

Finansieret af: Dansk Komponistforening, Musikforlæggerne i Danmark, Art Music Denmark, Koda Kultur


 

Få her overblikket over den musik, der bliver spillet i danske symfoniorkestre, operaer, ensembler og på musikfestivaler.

Repertoirestatistikken for det klassiske musikliv og lydkunsten i Danmark er en omfattende statistik, der synliggør, hvilken musik der bliver spillet rundt om i de danske koncertsale, operahuse og på festivaler, og hvad forholdet er mellem musik skrevet af forskellige køn, ny og ældre musik, samt dansk og udenlandsk musik.

Statistikken viser med al tydelighed, at jo mere ny musik et orkester, en opera, et ensemble eller en festival har på programmet, desto bedre balance mellem køn i repertoiret. Det er et enkelt og konkret greb, der ikke kun gavner kønsbalancen; det sikrer samtidig udviklingen af vor tids musikhistorie og giver publikum nutidige perspektiver på den tid, vi lever i, der resonerer på en anden måde, end den historiske musik.

Dyk ned i de overordnede tal herover og læs hele Repertoirestatistikken HER.

Partnere: Dansk Komponistforening, Art Music Denmark, Edition Wilhelm Hansen, Edition·S, Musikforlæggerne i Danmark og Koda.

bottom of page